Activiteiten op wintersport in Frankrijk

Adrenalinezoekers in Frankrijk

Voor wie ‘gewoon’ pisteskiën geen uitdaging meer biedt, kan in bijvoorbeeld La Rosière gaan snowkiten, een mix van kitesurfen en skiën in Frankrijk. Een ultieme kick krijg je op de Bun J Ride in Tignes, waar je van een schans van 40 meter hoog in de diepte springt. Je zit vast aan een elastiek, waardoor je val gelijkmatig geremd wordt, en tokkelt uiteindelijk naar beneden. Is één discipline wel genoeg? Tokkelen kan ook in Val Thorens (van de hoogste tokkelbaan ter wereld maar liefst), in Châtel (met je hoofd naar voren!) en in Super Besse (in het Centraal Massief). Voor wie liever beide benen op de grond houdt is (elektrisch) fat biken een originele activiteit: op een mountainbike met extra dikke banden rijd je de pistes af.

Snowkiten in La Rosière met de Mont Pourri op de achtergrond © La Rosière

Snowkiten in La Rosière met de Mont Pourri op de achtergrond © La Rosière.

Gezellig met het gezin

Vanaf de jongste leeftijd kunnen kinderen al sleeën. Geef daar eens een originele twist aan door een ander voorwerp als slee te gebruiken, zoals een airboard (op een soort opblaasbare ‘slee’ waar je op je buik op ligt), opblaasbanden of zelfs raftboten. In Morzine wordt de slee-ervaring helemaal bijzonder: je eindigt je afdaling met een typisch Savoyaards diner in een tipidorp.

Dierenvrienden kunnen hun hart ophalen met een huskysledetocht of eens ski joering proberen. Bij het laatste word je voortgetrokken door paarden. Dit klinkt heftiger dan het is: kinderen vanaf 6 jaar die parallel kunnen skiën, kunnen het al doen. In Megève en Peisey-Vallandry vind je zelfs rendieren, in Gérardmer trekken honden kinderen door de sneeuw vooruit en in Valloire kun je (sneeuwschoen)wandelen met lama’s.

Huskysledetocht bij Val Cenis Vanoise in Frankrijk.

Huskysledetocht bij Val Cenis Vanoise @Alban Pernet

Bijzondere activiteiten na het vallen van de nacht

Een kijkje achter de schermen van een skigebied krijg je tijdens een rit in een pistenbully in bijvoorbeeld Serre Chevalier, Orcières Merlette of Val d’Allos nadat de pistes gesloten zijn voor wintersporters. In Alpe d’Huez ski je in het donker op de langste zwarte piste ter wereld dankzij de lampen die op de sneeuwkanonnen bevestigd zijn. Ook in Les Arcs kun je nachtskiën in de nieuwe zone Mille8.

Slapen in je eigen vogelnestje bij de Cabanes Entre Terre et Ciel in Saint Nicolas de Chapelle

Slapen in je eigen vogelnestje bij de Cabanes Entre Terre et Ciel in Saint Nicolas de Chapelle (skigebied Espace Diamant)

En wil je de hele nacht een bijzondere ervaring? Slaap dan eens in een iglo (al dan niet verwarmd), of neem “je nest opzoeken” letterlijk in de Cabane Nid in Saint Nicolas la Chapelle. Hier slaap je namelijk in een vogelnestje midden in de bomen! Meer bijzondere overnachtingsplekken vind je op http://nl.france-montagnes.com/magazine/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>