Kitzbüheler Alpen Trail

katwalk Kitzbüheler AlpenDe Oostenrijkse bergen hebben ook zomers veel te bieden. Maar dat er zoiets bestaat als over de een KAT-Walk lopen is nieuw. Het betreft de jongste lange afstand hiking route van de gehele Alpen: de Kitzbüheler Alpen Trail, afgekort als KAT-Walk, van Hopfgarten tot Fieberbrunn. Voor echte hikers en sportieve wandelaars de perfecte gelegenheid om in totaal 104 kilometer met variërende hoogtes tot 1.200 meter af te leggen. Overnachten gebeurt in kwaliteitshotels in de dalen ten behoeve van optimaal (slaap)comfort. Ook geschikt voor families met grote kinderen.

Hiken met comfort
Onder het motto ‘hotel in plaats van hut’ en ‘genieten’ biedt de KAT-Walk een geweldige hiking route aan voor sportievelingen die ook van comfort houden. Zo zijn de overnachtingen op een eigen kamer in goede hotels beneden in het dal ondergebracht in plaats van allemaal samen in een ruimte slapen in een berghut. Om gesleep met zware rugzakken te voorkomen, kan desgewenst bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt worden van een bagagetransport naar de volgende accommodatie. Bovendien kunnen sommige stukken van de KAT-Walk dankzij de inzet van de Bergbahnen – voor de wat minder goed getrainde bergliefhebbers – verkort worden.

In 6 etappes door de Kitzbüheler Alpen
De KAT-Walk is opgedeeld in 6 etappes en strekt zich uit van Hopfgarten, over het Brixental, Kitzbühel en St. Johann in Tirol tot aan Fieberbrunn in het Pillerseetal. Dagetappes tot en met 1.200 meter hoogte vragen de benodigde training en conditie. Echter geen angst voor duizeligheid of begaanbaarheid, de KAT-Walk voert over glooiende grasweides en goed bewegwijzerde wegen. Elke geoefende wandelaar, met wat offroad ervaring, kan de route lopen. Laat je verrassen door de natuur en de panorama uitzichten alsmede door de Tiroolse gastvrijheid in deze charmante plaatsen van de Kitzbüheler Alpen.

Kijk voor meer informatie op www.kitzbueheler-alpen.com/nl/kat-walk of www.kitzbueheler-alpen.com/nl/zomer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>