De Vogezen: een veelzijdige winterse ontdekkingsreis!

sneeuwschoenwandelen-vogezen

Zodra de eerste sneeuwvlokken neerdwarrelen, verandert het Gebergte de Vogezen in een winters paradijs. Liefhebbers van wintersporten -gezinnen, maar ook sportieve skiërs- hebben aan de skipistes een geweldig speelterrein.

“Skiën, wandelen, overnachten op originele plekken midden in de natuur… De Vogezen heeft ook deze winter een groot scala aan originele activiteiten voor het gezin. Budgetvriendelijke avonturen voor alle leeftijden en voor een goed gevulde wintersportvakantie.”

Skiën voor vroege én late vogels in La Bresse-Hohneck
Niet iedereen heeft hetzelfde dagritme en daar hebben ze in het skigebied La Bresse-Hohneck iets op bedacht: er zijn skipassen verkrijgbaar waarmee al vanaf zes uur ’s ochtends geskied kan worden en desnoods tot kwart voor tien ’s avonds! Dankzij de skipassen ‘Aurore’ en ‘Nocturne’ profiteer je maximaal van je skidag! Dat zijn nog eens welbestede skidagen…

Met de sneeuwschoenen in de sporen van de lynx
Voor wie niet, of niet iedere dag, wil skiën maar wél wil genieten van het winterse berglandschap, bieden de Vogezen tal van activiteiten als sleeën, meerijden met een hondenslee en ook sneeuwschoenwandelen. Dit laatste zowel alleen als onder begeleiding: gids en natuurliefhebber Bruno Muzzatti neemt jong en oud graag mee over de bergtoppen, in het spoor van wilde dieren als hazen, vossen, herten en soms lynxen. Er worden altijd wel een paar dieren gespot en over deze belevenis kan dan uitgebreid worden nagepraat tijdens de lunch, bij de kachel in een authentieke boerenauberge.

vogezen-winter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>