Authentiek genieten in Gitschberg Jochtal

Er zijn mensen die zodra de dagen korter worden, het liefst een flinke winterslaap houden. Niet in Gitschberg Jochtal. Deze Zuid-Tiroler regio is ’s winters zo idyllisch, dat in bed blijven liggen eeuwig zonde is.

logo Gitschberg JochtalSkiën, ijsklimmen, langlaufen, snowboarden, rodelen, sleeën – het Italiaanse winterwonderland heeft ontzettend veel te bieden. Ook voor wie het best even wat minder sportief mag is er genoeg te doen. Het pittoreske dorpje Fane Alm bezichtigen bijvoorbeeld, kerstshoppen in magisch Mühlbach of op bezoek bij een authentieke boerderij in het Pfunderer Tal. Gitschberg Jochtal is met haar kleinschalige karakter een heerlijk authentieke bestemming om de wit-besneeuwde winter op een knusse manier te vieren.

Gitschberg Jochtal

Diversiteit zonder drukte
Vlakbij dorpen Vals en Meransen liggen de pistes van Gitschberg Jochtal klaar voor wintersporters van alle leeftijden. Met maar liefst 44 kilometer in diverse moeilijkheidsgraden, is het de ideale skibestemming voor iedereen die dol is op sneeuw, maar niet houdt van massabestemmingen. Vanuit je voordeur pak je zo de lift – ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor wie ’s morgens niet kan wachten de berg op te gaan. Het echt avontuurlijk aanpakken kan in een van de Funparks, waar ook aan de kleine waaghalsjes is gedacht. Zij oefenen met springen in de nieuwe Woody Line, midden in het besneeuwde bos. Het skiseizoen loopt in dit gebied van begin december tot half april, dus meer dan genoeg tijd om de mogelijkheden in alle rust uit te proberen.

Alpen Gitschberg Jochtal

Kleinschalig en culinair
Een van de voordelen van Gitschberg Jochtal is het kleinschalige karakter. Hier geen mega-evenementen, maar knusse activiteiten. Gezellig shoppen op de kerstmarkt in Mühlbach, een sfeervolle fakkelwandeling maken of vanaf de 2500 meter hoge Gitschberg uitkijken over meer dan 500 bergtoppen. Gezonde berglucht, adembenemende landschappen en alpentradities zorgen samen voor een heerlijke vakantiesfeer. Tel daar de lokale gastronomie, een verfijnde combinatie van Oostenrijks en Italiaans, bij op en je hebt een reis waar fijnproevers voor omrijden. Zo eet je in Fane Alm de lekkerste knödel van de alpen en snoep je van de ambachtelijke kaas die bekend staat als het goud van de vallei. Een alpen-mediterrane sfeer met dito gerechten – om je vingers bij af te likken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>