Skiregio Gitschberg Jochtal

Skiregio Gitschberg Jochtal

Skiregio Gitschberg Jochtal

Skiregio Gitschberg Jochtal voor gezinnen

Binnen families, groepen of stellen bestaan er vaak verschillende ideeën over de perfecte vakantie. Wie gaat voor een actieve vakantie of het juist liever rustig aan doet; in Gitschberg Jochtal ontdekt iedereen de prachtige winterse wereld op zijn of haar eigen tempo.

Van snel en sportief tot ontspannen en aangenaam
Het leuke van wintersport is het continu buiten zijn in de prachtige natuur. Het met sneeuw bedekte landschap, de stralende zon en de frisse lucht van skiregio Gitschberg Jochtal vormen de perfecte omgeving voor alle activiteiten en kleine evenementen die er plaatsvinden. Voor wie wilt skiën, langlaufen of wandelen, alles is hier mogelijk.

Skiregio Gitschberg Jochtal

Skiregio Gitschberg Jochtal is ideaal voor gezinnen.

51 kilometer aan pistes in Gitschberg Jochtal

Op de 51 kilometer aan pistes, die zijn ontworpen voor alle niveaus, genieten ervaren skiërs optimaal op de snelle, moeilijkere afdalingen terwijl de vrijetijdsskiërs ontspannen van de brede, vlakkere pistes kunnen glijden. Snowboarders halen hun hart op in Snowpark F-Tech Jochtal en de kleintjes kunnen spelen met mascotte Gimmy, in het kinderparcour Woody Line. Daarbij is er voor toerskiërs genoeg ongerepte sneeuw voor het maken van spectaculaire beklimmingen en afdalingen. Dinsdagavond is het hoogtepunt van de week in Gitschberg Jochtal, want dan wordt een piste verlicht en gaat de skilift door tot 23:00 uur, waardoor skiërs tot laat in de avond afdalingen kunnen maken.

Langlaufpaden en snowshoeing

Liever wat minder snelheid? Ga dan langlaufen op de langlaufpaden in Vals en Meransen of kies voor snowshoeing, waarbij je met speciale sneeuwschoenen en stokken door de diepe, ongerepte sneeuw loopt. Gewoon wandelen kan natuurlijk ook: of je nu een intensieve wandeling maakt door de diepe sneeuw, kiest voor een rustige wandeling over een van de wandelpaden of een avondwandeling maakt in het licht van fakkels: iedere ervaring is uniek. Maak vervolgens je weg terug naar de vallei via een van de zes natuurlijke rodelbanen.

De heerlijke Zuid-Tiroolse keuken bevat traditionele lekkernijen zoals zoete en hartige knödels.

De heerlijke Zuid-Tiroolse keuken bevat traditionele lekkernijen zoals zoete en hartige knödels.

Knusse berghutten

Zoals verwacht in een skiregio, zijn er tal van gezellige skihutten op de bergen en in de valleien van Gitschberg Jochtal die de perfecte plek zijn voor een break tijdens het skiën of om te après-skiën. De gezellige restaurants bieden oprechte gastvrijheid en een moderne interpretatie van de charmante berghut romantiek. Panoramische uitzichten zijn uiteraard inbegrepen. De heerlijke Zuid-Tiroolse keuken bevat traditionele lekkernijen zoals zoete en hartige knödels, ‘Brettljause’ (een plankje met verschillende soorten vleeswaren en kaas) en de onmisbare schnaps. Leun achterover en geniet. Of ga na het eten direct de pistes weer op.

Voor meer informatie over de alpenregio van Gitschberg Jochtal zie www.gitschberg-jochtal.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>