Freeride weken in Alpbachtal

SkiJuwel Piste-comeback

Freeriden is populairder dan ooit. Alpbachtal, onderdeel van het jonge Oostenrijkse skigebied SkiJuwel, speelt hierop in door ‘freeride weken’ voor beginnende off-piste skiërs te introduceren. De weken vinden plaats in de maanden januari, februari en maart 2015.

Tijdens de driedaagse cursus verkennen kleine groepen, uitgerust met ‘safety’materiaal, het skigebied van Alpbachtal onder begeleiding van een ervaren gids. Voor wie dit nog een brug te ver is of zelfs nog een entree op de piste moet maken, neemt deel aan de tweedaagse ‘ski comeback’-cursus in Wildschönau met een ‘niet-goed-geld-terug’ garantie.

Freeriden voor beginners
Het Alpbachtal staat bekend om zijn off-piste ‘Tiefsnee’-afdalingen. Vooral het gebied rondom de Wiedersbergerhorn is een ideaal freeride-terrein. Om van beginnende off-piste skiërs ervaren freeriders te maken, organiseert SkiJuwel in de eerste drie maanden van 2015 speciale freeride cursussen voor beginners. De deelnemers gaan drie dagen, in groepjes van maximaal zes personen, met een expert op pad. Allen worden uitgerust met een LVS-rugzak met schep, sonde en geïntegreerde lawinepieper. De cursussen kunnen gevolgd worden in de weken van 11–13 januari, 8–10 februari en 15-17 maart, van zondag tot dinsdag.

Het speciale ‘Freeride voor beginners’-arrangement is inclusief 3 overnachtingen met ontbijt in een partner accommodatie, 3-daagse skipas en LVS rugzak en is te boeken vanaf € 393,- per persoon.

SkiJuwel Freeride cursus voor beginners

Ski-comeback
Voor een comeback op de piste is het nooit te laat. Wintersportgebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau (Tirol) maakt het haar gasten heel makkelijk om skiën weer onder de knie te krijgen. Met een korte opfriscursus van vier uur verdeeld over twee dagen kunnen wintersporters, die al jaren niet meer op de latten hebben gestaan, privélessen volgen om het vertrouwde gevoel weer terug te winnen. SkiJuwel heeft hiervoor speciale arrangementen samengesteld. Ook gasten, jong en oud, die nog nooit hebben geskied, profiteren van ‘beginners’-arrangementen. Als cursisten vroegtijdig besluiten te stoppen, krijgen zij de kosten voor de niet benutte lesuren, materiaalhuur en skipas-dagen retour. Met de focus op persoonlijke aandacht bestaan de lessen uit het beantwoorden van alle vragen over materiaal, techniek en eerdere ervaringen. Gasten hebben de keuze om in het charmante Alpbachtal of in het hoogdal Wildschönau te verblijven.

Het arrangement, vanaf € 312,- per persoon, bij deelname van twee personen en verblijf in een tweepersoonskamer, kan geboekt worden van 7 januari tot 12 april 2015 en is inclusief 3 overnachtingen bij een van de aangesloten partner-accommodaties, 3 dagen skipas SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau, 3 dagen skihuur, 2 dagen 2 uur skiles met privé leraar.

Informatie over SKI JUWEL Alpbachtal Wildschönau: www.skijuwel.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>