Opening Franse skigebieden 2014 / 2015

Val Thorens

In oktober begon het in de Franse bergen te sneeuwen, begin november kwam de eerste zware sneeuwval en afgelopen weekend kleurden ook de lagergelegen skioorden wit: uitstekende condities voor de op handen zijnde opening van de Franse skigebieden, nadat de gletsjer van Tignes al begin oktober geopend is.

Openingen in alle Franse berggebieden
De Alpen en Pyreneeën trappen het seizoen af: op 22 november openen Val Thorens (Alpen) en Les Angles (Pyreneeën). Het weekend daarna, 29 november, volgen skigebieden in heel Frankrijk: van Besse Super Besse in het Centraal Massief tot Montgenèvre in de Zuidelijke Alpen. Dankzij uitstekende sneeuwval in oktober en november opent Serre Chevalier (Zuidelijke Alpen) de pistes zelfs eerder dan gepland, ook op 29 november. Vanaf 6 december zijn er ook skioorden in de Jura en de Vogezen geopend. Voor een compleet overzicht van de openingsdata van de Franse skigebieden, klik hier.

Evenementen
De opening van de skigebieden gaat gepaard met feestelijke evenementen. Zo vindt in Les 2 Alpes van 28 november tot 3 december de Bergans Freeride Opening plaats, een Nederlands evenement met off-piste-clinics en tests van het nieuwste freeridemateriaal. Later in het seizoen kunnen fervente freeriders zich aan elkaar meten op het NK Freeride in Tignes van 26 tot 30 januari. Het NK vindt plaats tijdens de Dutch Freeride Week en de editie van 2015 is officieel erkend door de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV). Op 31 januari is het in Les Gets te doen: hier vindt dan het vrolijke Ski Color plaats, geïnspireerd door de bekende Color Run. Bij dit unieke evenement skiën in het wit geklede wintersporters een speciaal geprepareerde piste af in een ware explosie van kleuren.

frankrijk opening winterseizoen 2015

Nieuwe pistes en liften
Met de start van het seizoen worden ook nieuwe pistes en liften geopend. Zo komen er in Les Saisies 3 nieuwe pistes bij en worden er in Morzine een nieuwe gondellift en 2 nieuwe stoeltjesliften geopend, waardoor de doorstroom van wintersporters sneller en gemakkelijker verloopt. Wie ’s avonds de sneeuwpret wil voortzetten, kan in Les Arcs terecht: hier opent Mille 8, een multi-activiteitencomplex met een gondellift, sleebaan, beginnerzone en zwemparadijs dat tot ’s avonds laat geopend is. Meer informatie over skigebieden en pistes is hier te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>