Kappl, de nieuwste hotspot voor freeriders

Kappl, De nieuwste hotspot voor freeriders.

Kappl, gelegen in de Silvretta Region, mag zich vanaf deze winter dé freeride hotspot noemen. Het skigebied heeft perfecte condities om deze populaire sport te beoefenen. Wintersporters die verantwoord off-piste willen skiën, kunnen in Kappl een freeride cursus voor beginners volgen. De cursus, georganiseert door de skischool, duurt een middag. Ook nieuw dit winterseizoen in Kappl is een freeride evenement. Tijdens de Open Faces** Kappl Freeride Contest op 2 februari kunnen freeriders punten verzamelen voor deelname aan de Freeride World Tour, de meest prestigieuze freeride wedstrijd ter wereld.

 

Skischool Kappl Aktiv organiseert twee keer per week freeride cursussen. Tijdens de cursus, met maximaal 5 deelnemers, staat veiligheid boven alles. Voor de cursisten worden dan ook safety-materiaal en een lawine(airbag)rugzak ter beschikking gesteld. Skiërs en snowboarders leren de juiste skitechnieken, de gevaren van off piste skiën en het gebruik van de lawine-uitrusting. De cursus wordt iedere woensdag en donderdag tussen 13:30 en 15:30 uur gegeven. Deelnemers betalen voor één cursusmiddag € 48,- en voor twee middagen € 68,-. Meer informatie is te vinden op www.schischulekappl.at.

Wie de smaak te pakken heeft, kan zich inschrijven voor de Open Faces** Kappl Freeride Contest op zaterdag 2 februari. Tijdens deze wedstrijd kunnen skiërs en snowboarders voor het eerst in dit skigebied punten verzamelen voor de Freeride World Tour. Hiermee kwalificeert Kappl zich als nieuwe hotspot voor freeriders.


Open Faces** is de nieuwste wedstrijd in de Oostenrijk-serie. De evenementen vinden plaats in de regio’s Tirol en Salzburg en zijn gericht op nieuwkomers die kwalificatiepunten willen verzamelen op weg naar een professionele carrière. Alle evenementen worden gehouden als dag-wedstrijd met een maximum van 80 deelnemers per wedstrijd. ‘Dit Tiroolse resort is nog niet erg bekend als een freeride bestemming, maar heeft een groot potentieel en toont vele mogelijkheden voor deze wedstrijd en toekomstige evenementen’, aldus de organistatie van Freeride World Tour.

Meer informatie vind je op www.kappl.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>