Nieuwe Dorfbahn in Gerlos

Dorfbahn in Gerlos

Dorfbahn in Gerlos.


Na jaren van plannen en anderhalf jaar bouwen is het vandaag eindelijk zover. Wintersporters konden vanochtend voor het eerst in de nieuwe 10-persoonsgondel stappen die vanuit het centrum van het populaire skidorp Gerlos vertrekt. De Dorfbahn is een grote aanwinst voor het skigebied en biedt een compleet nieuwe servicedimensie.

Meer dan ‘gewoon’ een lift

In twee secties neemt de nieuwe Dorfbahn Gerlos de wintersporter mee vanuit het dorpscentrum van Gerlos naar de Gerloser Vorkogel op 2.079 meter boven zeeniveau. In slechts 8 minuten worden 815 hoogtemeters overbrugd in de 10-persoonsgondel van Leitner.

Het dalstation van de Dorfbahn in Gerlos 's avonds.

Het dalstation van de Dorfbahn in Gerlos ’s avonds.

Het dalstation van de nieuwe gondel speelt een centrale rol als het gaat om comfort voor de wintersporters. Naast indoor-kassa’s vind je er ook een sportshop, een skiverhuur, een skischool kantoor en een modern skidepot met maar liefst 2.000 depotplaatsen. Het station biedt een totaalpakket voor de wintersportgast. De gondel zelf vertrekt vanaf de derde verdieping, waar de gasten met roltrappen en liften naartoe worden gebracht. Bijzonder positief voor het dorp is ook de nieuwe parkeergarage die aan de Dorfbahn grenst, waar 280 auto’s overdekt kunnen staan.

Autovrij Gerlos

Met de komst van de nieuwe lift wordt het dorp Gerlos een stuk autovrijer. Circa 2.000 gasten van onderkomens in de buurt kunnen de lift te voet bereiken, wat niet alleen tot optimaal comfort voor de gasten leidt, maar ook tot een flinke ontlasting van de dorpsstraat. “De Dorfbahn is een mijlpaal op het gebied van de modernste techniek en comfort voor onze gasten. Met dit project wordt het toerismedorp Gerlos duurzaam versterkt”, vertelt Franz Hörl, directeur van het Schilift-Zentrum Gerlos.

Het middelstation van de nieuwe Dorfbahn

Het middelstation van de nieuwe Dorfbahn.

De Dorfbahn in beeld

Vanochtend werd de Dorfbahn direct getest door nieuwsgierige wintersporters die allen super enthousiast waren. Ook werd direct een video gemaakt van de eerste gondelritten en afdalingen richting de gondel. Die video vindt u via https://youtu.be/axNaX4p8nbQ.

Facts Dorfbahn Gerlos

Totale investering: 30 miljoen euro
Bouwperiode: voorjaar 2015 – december 2016
10-persoons gondel van Leitner
2,6 km lang, 815 meter hoogteverschil
Dalstation op 1.264 meter, bergstation op 2.079 meter
Capaciteit: 2.400 personen per uur
Indoor-kassa’s
Sportshop met 1.000 m² inclusief skischoolkantoor en skiverhuur
Skidepot met 2.000 depotplaatsen
Toegang middels twee roltrappen en vier liften
Parkeergarage met 280 parkeerplekken
Dokter + apotheek
32 Personeelswoningen
Meer informatie over de Dorfbahn vind je op https://www.zillertalarena.com/de/gerlos/winter/dorfbahn-gerlos.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>