Wintersport wellness in Innsbruck

Het Mieminger Plateau is een van de plaatsen waar sneeuwliefhebbers het wat rustiger aan kunnen doen. Je vindt er alle ingrediënten voor een rustige sneeuwschoenwandeltocht, ‘off the beaten track’ aangelegde paden voor crosscountry skiën, voor berghikes en ‘toboggan’ tochten. Kortom, een plek om je batterij helemaal op te laden.

Wirlpool with a view

‘Als actief wintersporter vind ik het heerlijk om af en toe ’s middags te relaxen. En er zijn hier genoeg mogelijkheden. Het mooiste vind ik een verwarmd buitenzwembad of whirlpool in de sneeuw met uitzicht op de bergen, zoals bij Freizeitzentrum Axams. Dat voelt voor mij als een middag wintersportvakantie na alle trainingen en wedstrijden.’

Het Mieminger Plateau

Het Mieminger Plateau

Wintersportgebied Mieming

Wintersportgebied Mieming

Innsbruck wellness

Steeds meer wintersporters ontdekken dat de bruisende stad Innsbruck ook beschikt over uiteenlopende wellness mogelijkheden. Een van die locaties is het vijfsterren Hotel Schwarz met Day Spa in Mieming. De spa van het hotel beschikt over een klassieke Finse sauna en Turkse Hammam, kruidenbaden en stoomcabines. Een highlight van het award-winnende Alpenresort is de ‘water world’ inclusief negen zwembaden.

Het viersterrenhotel Holzleiten Nature and Spa Resort, eveneens gelegen op het Sonnenplateau Mieming, staat geheel in het teken van de lariksboom en het creëren van een energieboost. Bezoekers worden er ondergedompeld in een ‘terug-naar-de-natuur-beleving’ en kunnen in de organic keuken van het hotel terecht voor gerechten bestaande uit lokaal verbouwde ingrediënten.

Holzleiten Nature and Spa Resort

Holzleiten Nature and Spa Resort.

Over Innsbruck en omgeving

Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Hungerburgbahn, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen Feriendörfer vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>