Wintersportreizen voor jongeren

Je aansluiten bij een groepsreis om op wintersport te gaan is een uitstekende optie! Wintersport, met mensen van je eigen leeftijd is een manier om een skivakantie te combineren met een beetje feest en gezelligheid om je heen.

Veel mensen gaan natuurlijk op wintersport met familie of vrienden, maar wat nu als je in je omgeving geen echter wintersportfanaten hebt, maar zelf wel graag eens een wintersportreis zou willen doen? Dan is aansluiten bij een groepsvakantie een uitstekende optie.

Wintersport speciaal voor jongeren

Een groot deel van de reizigers die een wintersportvakantie boeken zijn solo reizigers en boeken alleen. Hoewel de reizen niet echt als singlereizen bedoeld zijn, is het overgrote deel alleenreizend en kent dus net als jij niemand, voordat ze boeken.

Waar naartoe op wintersportreis?

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen Europa. We maken daarbij onderscheid tussen de meer klassieke wintersportvakanties en de winterreizen in bijvoorbeeld Letland, Zweden en Lapland.

Klassieke wintersportbestemming: Zell am See / Kaprun wintersportreis

Zell am See en het nabijgelegen Kaprun zijn beiden populaire reisbestemmingen in Oostenrijk voor de wintersport. Er is veel skipiste, er zijn veel verschillende mogelijkheden voor mensen van alle niveau’s en er is natuurlijk meer dan genoeg apres-ski te beleven.

Als je op zoek bent naar een wintersportvakantie waar je terecht kunt voor alle niveau’s is Zell am See / Kaprun een perfecte omgeving. Of je nu een beginner bent en nog nooit eerder geskied of gesnowboard hebt, of elk jaar op de latten staat, de omgeving van Zell am See biedt uitdaging aan alle mensen.

Dankzij sneeuwkanonnen op veel plekken is sneeuw ook al vroeg gegarandeerd en zijn de meeste pistes normaliter geopend.

Voor het eerst skiën?

Als je nooit eerder op de latten gestaan hebt is het wellicht ook de moeite om een groepsreis te boeken waar iedereen nog moet leren. In dat geval hebben we een reis naar de grens tussen Slovenië en Italië waar je tijdens de reis meerdere skilessen krijgt van ervaren instructeurs.

Wintersport als groepsreis

Een groepsreis is een goede manier om te wintersporten. Je leert nieuwe mensen kennen, maar er zitten in een groep ook altijd mensen die een vergelijkbaar niveau hebben als jij. Dat zorgt ervoor dat je altijd mensen hebt om de piste mee af te gaan. Wel zo gezellig natuurlijk!

Daarnaast is het wel zo leuk om ook buiten het skiën om de gezelligheid van een groep leeftijdsgenoten om je heen te hebben. Zo is er altijd wel iemand die nog ergens wat wil gaan drinken of een spelletje wil doen in de avond. Een groepsreis zorgt voor veel toegevoegde gezelligheid. Je zult merken dat ook als je alleen reist, je je medereizigers snel leert kennen en een goede band met elkaar opbouwt.

Wintersportreizen voor singles

Het overgrote deel van de mensen die wintersportreizen boeken naar deze bestemmingen reizen solo. Natuurlijk kun je vooraf online kennismaken met je reisgenoten en leer je elkaar op weg naar je wintersportbestemming al een beetje kennen. Dat maakt de rest van de vakantie alleen maar leuker.

Overigens: je hoeft geen single te zijn om mee te kunnen. Over het algemeen is ongeveer 60% van de reizigers solo-reiziger. De anderen reizen met een vriend, vriendin of klein groepje af naar de wintersport bestemming.

Tips voor alleen reizen

Alleen op reis gaan is vaak best even spannend. Zeker bij een wintersportreis waar mensen met verschillende niveau’s aan deelnemen, is het toch even spannend of je er goed tussen past. Een aantal tips en adviezen die we kunnen geven:

  • Gewoon doen! Misschien het beste advies dat we je kunnen geven is om gewoon te gaan!
  • Je bent nooit de enige die alleen reist. Het overgrote deel van de mensen boekt alleen
  • Maak vooraf kennis
  • Verdiep je in je bestemming. Kijk wat er allemaal te doen is in de omgeving en neem even de tijd om praktische zaken te regelen vooraf.

Als je skilessen neemt, krijg je uitleg vanaf de basis. Je leert over het algemeen op een kleine heuvel de basisbegrippen van het skiën. Sommige mensen leren het heel snel en kunnen al snel de basisbewegingen maken, anderen hebben daar iets meer tijd voor nodig. Maak je ook daar verder niet druk om, het allerbelangrijkste is dat je het leuk vindt om te leren.

Skiën voor de eerste keer

Over het algemeen zijn ski-instructeurs geduldig en nemen ze uitgebreid de tijd om je de basis bij te brengen. Zo ga je met een goed gevoel de piste op uiteindelijk. Zoals met alle sporten is het vooral “oefening baart kunst”. Hoe meer je oefent en hoe meer tijd je op de piste doorbrengt, hoe groter de kans is dat je vol vertrouwen afdaalt aan het einde van je vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>