De ultieme poedersneeuw ervaring, ben jij er klaar voor?

Je ogen zijn nog wat zwaar na een nacht diepe slaap in onze lodge op 2300 meter. Eenmaal buiten haal je diep adem en brandt de ijskoude berglucht een beetje in je neus. Overal waar je kijkt zie je besneeuwde bergtoppen en staalblauwe luchten.

En wat een bak sneeuw ligt er, dit is magisch! Weißsee Gletscherwelt maakt zijn naam als hét off-piste paradijs van Oostenrijk helemaal waar.

tourskiën in Oostenrijk

Poedersneeuw in Oostenrijk

Snel naar binnen voor een heerlijk, uitgebreid ontbijt. Skipak en schoenen aan, helm op, safety-set mee en je staat klaar om samen met een gediplomeerde Oostenrijkse gids de beste poeder van het seizoen te pakken. Let’s go!

Toerskiën als een baas!

We koersen zo snel mogelijk naar een van de liften in het gebied, zodat we snel op de top zijn. Hier hebben we een magnifiek uitzicht op de omliggende bergtoppen ruim boven 3000 meter. Vanaf hier gaan de stijgvellen onder en komen we op plekken die voor de ‘gewone’ skiër buiten bereik blijven. Dit is waar het bij toerskiën omgaat! Na een lekkere klim omhoog is het tijd voor de beloning: freeriden in een dikke laag vers poeder!

Elke dag maken we een paar fantastische afdalingen, uiteraard afhankelijk van het weer, de condities en de afstand. De gids bepaalt welke plekken het beste zijn, veiligheid staat voorop. Jij hoeft alleen maar te genieten van de schitterende natuur en de doodse stilte op deze afgelegen plekjes tussen de eeuwige sneeuw. Auf geht’s!

Freeriden in Oostenrijk aankomende winter

Freeriden is het ultieme skigenot: je kiest je eigen lijn door de verse poeder, de sneeuw komt soms tot bijna in je gezicht. Je volgt de gids die je meeneemt naar plekken waar je anders nooit zou komen! Onderaan wachten we op elkaar en genieten van de enorme grijnzen op elkaars gezicht: fenomenaal! Na een mooie lunch in de heerlijke winterzon zijn de krachten weer voldoende aangevuld en is het tijd voor de volgende ride…

Het begint al wat frisser te worden, terwijl je in je ligstoel terug bij de lodge nog heerlijk nageniet van de fantastische afdalingen van die dag. Wat een geweldige ski-ervaring is dit. Nu wordt het echt tijd om even de sauna in te gaan, over een uurtje wordt het 4-gangen diner alweer geserveerd. We praten nog uitgebreid na die avond, waarna iedereen helemaal voldaan zijn bed opzoekt. Je kunt niet wachten op de volgende dag!

Ga je mee off-piste te skiën?

Ben jij deze winter klaar om off-piste te skiën? Meld je dan aan voor onze Alpextreme. Voor €869 ga jij met ons mee! Hiervoor krijg je 4 overnachtingen in een lodge op 2300 meter, elke dag een heerlijk ontbijt ,‘s avonds een 4-gangen diner en een gediplomeerde Oostenrijkse gids, Nederlandse gids, en een safety-set (pieper, sonde en schep). Enthousiast?! Stuur me een bericht of reserveer jouw plek alvast! Ga voor meer sfeerbeelden van onze skireizen naar de Instagram pagina van Alpex!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>