Stubaier Gletsjer: skiseizoen geopend

Opening pistes en snowpark
Afgelopen dagen is er een flink pak sneeuw gevallen op de Stubaier Gletsjer. Precies op het goede moment, want afgelopen weekend zijn de eerste liften en pistes open gegaan. Maar liefst acht liften zijn al open en er kan geskied worden op vijf verschillende pistes en drie gletsjers, de Daunferner, de Windachferner en de Eisjochferner. Om de opening van het skiseizoen goed in te luiden vindt aankomend weekend, op 15 en 16 oktober, het Weisse Wies’n Skioktoberfest plaats bij het Gamsgarten bergstation. Een groot feest met live muziek, traditioneel Oostenrijks eten en natuurlijk: bier. Het weekend daarop, op 22 en 23 oktober, gaat het Snowpark Stubai Zoo officieel open en dit wordt groots gevierd met onder andere verschillende freeski- en snowboard evenementen.

stubaier-gletsjer-seizoen-geopend

Compleet vernieuwde lift
Naast de geopende pistes en het snowpark staat op 29 oktober de lancering van de spiksplinternieuwe Eisgrat gondellift gepland. Met 4,7 kilometer is dit de langste kabelbaan van de Alpen en in de moderne cabines kunnen maar liefst 3.000 mensen per uur worden vervoerd. Geen wachtrijen bij de lift meer dus! De cabines zijn met lederen bekleding, gratis wifi en een prachtig panorama-uitzicht erg conformtabel. En niet onbelangrijk; binnen een kleine 11 minuten sta je al op 2.900 hoogte boven op de berg.

stubai-seizoen-geopend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>