Wintersport in de Tsjechische bergen

In de Tsjechische bergen is afgelopen jaren hard gewerkt om verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen in de skigebieden. In 2015 hadden de Tsjechische skigebieden bijna 35 miljoen euro geïnvesteerd in o.a. nieuwe pistes en kabelbanen.

Wintersport in de Tsjechische bergen

Wintersport in de Tsjechische bergen

Deze winter hebben de skiresorts in het Reuzengebergte, Adelaarsgebergte, IJzergebergte en het Ertsgebergte weer allerlei nieuws in petto en dat maakt een wintersportreis naar Tsjechië aantrekkelijker dan ooit.

Nog geen massatoerisme of torenhoge prijzen, maar een gemoedelijke sfeer en veelzijdige skigebieden met genoeg sneeuw.

SkiResort Černá Hora-Pec

Het is het grootste skiresort in Tsjechië en deze winter vind je hier 41 kilometer aan piste geschikt voor alle niveaus. De skigebieden Jánské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa en Svoboda nad Úpou, die bekend zijn onder de naam SkiResort Černá hora-Pec, vormen een aantrekkelijke wintersportbestemming voor Tsjechen en buitenlandse toeristen. Er is de laatste jaren veel geld gestoken in dit Tsjechische skigebied. Van verwarmde zittingen op stoeltjesliften en zonnefilters in de slechtweerkap tot aan professionele voorzieningen om te voorzien van kunstsneeuw.

Wintersport Cerna Hora-Pec

Wintersport in Cerna Hora-Pec

In 2015 jaar zijn er twee nieuwe kabelbanen gekomen en speciale buslijnen, waardoor de connectie tussen de vijf skiresorts verbeterd is. Deze winter zijn er vier nieuwe kinderskiparken en twee skischolen inclusief verhuur. De nieuwe kinderskiparken, genaamd SkiResort LIVE, zijn voor iedereen toegankelijk en worden veelal gebruikt door de lokale skischolen. In Pec pod Sněžkou is het mogelijk om dit winterseizoen zelf een wedstrijd te organiseren. SkiResort LIVE kan op de piste Javor 3 een op maat gemaakte wedstrijd, bijvoorbeeld een slalom parcours, verzorgen.

SkiResort Klínovec

Afgelopen jaar werd de elektrische verkoop van skipassen in Klínovec in het Ertsgebergte vlakbij de grens met Duitsland ingevoerd. Voor deze winter is de online verkoop verbeterd en dat betekent niet meer in lange rijen staan bij kassa’s, maar gelijk de piste op. In Klínovec zijn de blauwe pistes breder gemaakt aan de noordzijde van het gebied. In het geval van sneeuwtekort is er geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en “douches”.

Klinovec

Klinovec

Wintersport in Klinovec

Wintersport in Klinovec

SkiResort Lipno

Het skigebied Lipno is al jaren populair bij gezinnen met kinderen. Het resort biedt voor de allerkleinste tot de wat oudere kinderen van alles aan. De kleintjes kunnen spelen en leren skiën in Bambine Park en Fox de Vos, de mascotte van Lipno, komt af en toe langs of gaat op pad met de skiklassen. In skiareál Lipno is het kinderpark vergroot en verbonden met de pistes Promenádní en Lišák Fox. Ook hebben ze de kunstmatige besneeuwing uitgebreid en gemoderniseerd.

Prachtige sneeuwcondities in Klinovec.

Prachtige sneeuwcondities in Klinovec

SkiArena Jizerky

Het skigebied Jizerky in het IJzergebergte in het noorden van Tsjechië bestaat uit drie gebieden die verbonden zijn met een skibus. In Tanvaldský Špičák is de parkeerplaats vergroot en hebben ze de pistes verbeterd. Bij het restaurant op de top van de Špičák is er een nieuw terras gekomen. Dat wordt volop genieten van de winterzon en een Tsjechische maaltijd. Er is tevens geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en andere machines die kunstmatige sneeuw maken. In de andere twee resorts Severák en Bedřichov is de kunstmatige besneeuwing ook uitgebreid. In Severák hebben ze voor de skischool een nieuwe plek waar volop ruimte is voor leuke activiteiten.

Spicak

Spicak

Monínec

Het familieskigebied Monínec ligt slechts op 70 km afstand van Praag en hierdoor ideaal te combineren met een citytrip en dagje skiën. Dankzij de kunstsneeuwinstallatie Snowfactory begint het seizoen al vroeg (eind oktober). De installatie is nieuw dit jaar en maakt besneeuwing mogelijk bij temperaturen boven nul. Skipassen kunnen online worden besteld en hier gelden aanzienlijke kortingen.

Meer informatie over wintersport in de Tsjechische bergen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>