Parkeren bij vliegvelden

vliegveld-winter

Met de trein naar het vliegveld
Wanneer we kijken naar welke vliegvelden het beste per de trein te bereiken zijn kom je al snel uit op Schiphol. De trein stopt namelijk onder het vliegveld en zodoende kun je direct bij het uitstappen de reis vervolgen naar de vertrekhal.

Veel andere stations werken met een shuttlebus vanuit het station naar het vliegveld zoals bijvoorbeeld Eindhoven Airport. Indien je alleen reist naar Schiphol is de trein erg handig. Echter, met een groot gezelschap wegen de kosten vaak niet op tegen de voordelen. Reizen per trein is in Nederland helaas niet zo goedkoop.

Het treinnetwerk naar de grotere vliegvelden in Duitsland en België laat zeker te wensen over. Naar Brussel-Zaventem Airport reizen per trein gaat enkel via Rotterdam, hier vind je informatie over hoe je kaarten kunt bestellen. Indien je graag per trein naar Düsseldorf Airport vertrekt kan dit enkel vanaf Amsterdam Centraal Station.

vliegen-parkeren

Parkeren bij vliegvelden
Iets dat de laatste jaren steeds aantrekkelijker is geworden, is het parkeren van de auto bij het vliegveld. De prijzen zijn de laatste jaren sterk gedaald door de opkomende concurrentie. Als we als voorbeeld 8 dagen parkeren nemen, komen we uit bij de volgende tarieven. Alle prijzen zijn gecheckt via Vliegenenparkeren.nl.

Tarief parkeren bij het vliegveld

Tarief 8 dagen parkeren bij het vliegveld

Zo is te zien dat parkeren rondom het vliegveld loont. Gemiddeld bespaar je ongeveer € 20,- op de parkeerkosten. En het is, zeker bij parkeren op Schiphol, verstandig vooraf te reserveren. Wie later een parkeerplaats reserveert of niet reserveert, betaalt fors meer. In de zomer van 2016 zijn de tarieven voor 8 dagen opgelopen tot € 89,50 terwijl dit ook kon voor € 49,50. Let ook op dat de P3 locaties van de vliegvelden zelf ook vaak een shuttlebus rond hebben rijden. Je parkeert dus niet op enkele minuten loopafstand, maar ook hier moet je met de bus.

Halen en brengen
Er is niks leukers dan na een lange reis weer je echte familie en vrienden weer te zien. Dus zeker na een lange reis is het halen en brengen natuurlijk erg leuk! Als we puur kijken naar de kosten dan berekenen we het als volgt: benzinekosten € 1,40 per liter, auto rijdt 1 op 12.

Als de afstand tot het vliegveld 50 kilometer bedraagt, zal de totale rit 4 keer uitgevoerd moeten worden en dan kom je op een totaalbedrag van € 25,- uit inclusief overige kosten. Een goede tip is Google Maps hier kun je gemakkelijk zien wat de verwachte tijd is en het aantal kilometers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>