Gear en gadgets in de sneeuw

brixental

De digitalisering van de piste: van apps tot GoPro’s

De Oostenrijkse regio Kitzbüheler Alpen – Brixental speelt in op deze trend door apps aan te bieden, zoals de SkiLine app die aan de hand van je skipas je persoonlijke prestaties op de piste registreert. Al op 22 oktober 2016 gaat het skiseizoen van start in de Kitzbüheler Alpen – Brixental, het gebied dat de drie dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf beslaat. Het is het eerste niet-gletsjer wintersportgebied van het seizoen waar skiërs en snowboarders op de berg te vinden zijn.

Austrian masters in Westendorf, Kitzbueheleralpen Brixental.

Austrian masters in Westendorf, Kitzbueheleralpen Brixental.

Digital nomads in de sneeuw

De Kitzbüheler Alpen – Brixental bieden op steeds meer plekken gratis WiFi aan, zoals in de meeste liften/gondels en zelfs in berghutten in the middle of nowhere.

digitalnomads

Digitalnomads tijdens de wintersport.

Ga je komend seizoen op wintersport in het Brixental? Vergeet dan niet de volgende apps te downloaden:

  • SkiLine.cc app: Als je in deze app je skipasnummer invoert, wordt jouw persoonlijke prestatiecurve opgeslagen. Zo track-en-trace je o.a. welke liften je allemaal hebt genomen, wat je gemiddelde snelheid is en hoeveel pistekilometers en hoogtemeters je hebt gemaakt. Ook kun je met de app je eigen skivideo maken of concurreren met anderen in SkiLine wedstrijden.
  • Kitzbüheler Alpen – Brixental app: Je mobiele reisgenoot! Deze app biedt alle informatie over accommodaties, restaurants en ski-, fiets- en wandelroutes in de regio. Ook kun je in de app de actuele liften- en pistestatus en weersomstandigheden checken, alsmede speciale activiteiten zoals langlaufen en rodelen.
  • SnowSafe app: Veiligheid op de piste staat natuurlijk voorop. De SnowSafe app waarschuwt je o.a. voor lawinegevaar en beschikt over een GPS-functie om je te kunnen lokaliseren in geval van nood.
SnowSafe app

SnowSafe app

GoPro op wintersport

Ook actiecamera’s, waarvan de GoPro het bekendst is, zijn tegenwoordig helemaal hot op de piste. Wintersporters leggen hun prestaties en verbeteringen ten opzichte van het vorige seizoen graag vast op camera. Begrijpelijk; het levert natuurlijk spectaculaire beelden op. Op steeds meer helmen kun je moeiteloos je actiecamera bevestigen. Sommige diehards hebben daarnaast nog een selfiestick bij zich waarmee ze zichzelf en de omgeving filmen. Hoewel drones ook steeds populairder worden op vakantie, zijn deze niet toegestaan op de piste omdat ze jou en andere skiërs of snowboarders in gevaar kunnen brengen.

GoPro tijdens de wintersport.

GoPro tijdens de wintersport.

Reizen Kitzbüheler Alpen – Brixental

Vanaf Schiphol vlieg je in zo’n 1,5 uur naar Innsbruck of Salzburg, vlakbij de Kitzbüheler Alpen – Brixental. Wie het dit keer wat groener aan wil pakken, neemt de nieuwe sneeuwexpres; een wintersporttrein waarmee je al vanaf 29 euro per persoon naar het Brixental reist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>