Skigebied Val di Fassa zet modernisering voort

Het komende wintersportseizoen zullen tal van noviteiten het Italiaanse skigebied Val di Fassa nog aantrekkelijker maken. Met name ervaren skiërs en adrenaline junkies zullen de vernieuwingen kunnen waarderen. Zo is er de nieuwe zwarte piste ‘Volata’, worden bestaande pistes verbreed en worden enkele snowparks uitgebreid.

Met de opening van het nieuwe QC Terme Dolomiti kuuroord, de modernisering van enkele skiliften en de uitbreiding van kinderpark ‘Naniland’ is ook Val di Fassa klaar voor het komende seizoen.

De Volata: sprinten voor gevorderden
In het skigebied van San Pellegrino kunnen ervaren wintersporters dit seizoen genieten van een nieuwe zwarte piste. De ‘Volata’, wat sprinten in het Italiaans betekent, begint bij het liftstation op de Col Margherita op 2.510 meter hoogte en daalt over een lengte van ruim 2 kilometer maar liefst 631 meter. Het steilste stuk heeft een duizelingwekkende hellingsgraad van 57%!

Nog meer skigenot
De zwarte piste Diego op Col dei Rossi is verbreed, net als de pistes in het skigebied Buffaure in het hart van Val di Fassa. Losgaan en het avontuur opzoeken in de snowparks wordt vanaf deze winter een nog groter feest. Het Buffaure snowpark heeft een aantal nieuwe elementen gekregen en het snowpark in Carezza nabij Vigo di Fassa is vergroot.

Val di Fassa werd al geroemd om haar moderne faciliteiten, maar blijft investeren in vernieuwing. Zo zijn de oude stoeltjesliften Castelir-Fassane en Fassane-Morea in het skigebied Luisa San Pellegrino vervangen door moderne cabineliften. Deze nieuwe liften hebben minder steunpilaren nodig waardoor de Fraina piste 300 meter is vergroot. In het Belvedere-Col Rodella skigebied is de Pradel-Rodella lift vervangen door een gloednieuwe panorama cabinelift.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>