Tiroler Zugspitz Arena 2013 / 2014

Tiroler Zugspitz Arena

Grubig II, Brentalm en W1, zo heten de noviteiten in de Tiroler Zugspitz Arena voor het winterseizoen 2013/2014. Met de Grubig II, de nieuwe 10-persoons gondellift in Lermoos, zijn gasten in no-time op ruim 2.000 meter. Bij het dalstation van de Ehrwalder Almbahn opent in december après-ski ‘Hütte’ Brentalm de deuren. Tegelijkertijd opent in Ehrwald een nieuw restaurant, W1 genaamd. Hiermee legt het skiresort de focus op kwaliteit rondom de pistes.

 

Tiroler Zugspitz Arena, de dichtstbijzijnde wintersportregio in Tirol, zet met een nieuwe lift en twee nieuwe restaurants het kwaliteitsoffensief voor het komend winterseizoen voortgezet. Vanaf december brengt de nieuwe 10-persoonsgondel Grubig II in Lermoos 2.413 wintersporters per uur van het middenstation Brettlalm naar de ‘Grubighütte’ op 2.032 meter hoogte, in iets meer dan vijf minuten. Zonder tussenstop, overbrugt de gondel bijna 700 hoogtemeters.

Nieuwe gondellift Grubig II in Lermoos.

Nieuwe gondellift Grubig II in Lermoos.

Gastronomische uitbreiding
In navolging van de grote opening van restaurant Tirolerhaus bij het bergstation van Ehrwalder Almbahn vorig jaar, wordt dit winterseizoen ‘Brentalm’, een nieuw restaurant bij het dalstation, geopend. Gasten kunnen hier terecht voor gezellige après-ski en Tiroolse specialiteiten. Daarnaast maken wintersporters in Ehrwald deze winter ook kennis met een nieuw restaurant. De W1 ligt direct aan de zonzijde bij de 6-persoons Sunracer stoeltjeslift.

De Tiroler Zugspitz Arena ligt net over de grens in Oostenrijk en is hiermee het meest dichtbij gelegen wintersportresort in Tirol en kan tolvrij worden aangereden. De regio bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De 147 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden en freeriders. De gemoedelijke en overzichtelijke skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach (‘Skischaukel Berwang’) zijn perfect voor families en gemoedelijke skiërs. De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan zijn trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.

Meer informatie en boekingen o.a. bij Husk Wintersport en Arke.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>