Little Tibet: Livigno

Livigno vanuit de Valandrea Telecabine

Het op de Nederlandse markt redelijk onbekende skigebied ligt hoog in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Dankzij een bijzonder gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd van november tot mei. Naast het ruime aanbod aan accommodaties en gastronomie vinden vakantiegangers hier een breed aanbod van activiteiten voor een vakantie in de sneeuw. Zo heeft Livigno 115 km aan pistes (waarvan 29 blauw, 37 rood en 6 zwart) en een diversiteit aan off-piste mogelijkheden.

Naast de grote diversiteit aan on- en off piste winteractiviteiten shoppen gasten belastingvrij in het dorp of relaxen zij in het grootste wellness centrum in Europa. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de echte traditionele Italiaanse keuken.

The Best European Wintersport Resort 2012
snowawardsLittle Tibet, zoals Livigno dankzij haar sneeuwrijke winters ook wel wordt genoemd, is vorig jaar niet voor niks uitgeroepen tot ‘Beste Europese Wintersportbestemming’. Naast het ruime aanbod aan accommodaties en gastronomie vinden vakantiegangers hier een breed aanbod van activiteiten voor een vakantie in de sneeuw. Zo heeft Livigno 115 km aan pistes en mogelijkheden om te telemarken, nordic walking, sneeuwschoenwandelen, ijsklimmen, sneeuwscooterrijden, freeriden met een berggids of paardrijden.

Vraag in je hotel naar het speciale Discover Aqua Granda-Ticket, waarmee je het grootste wellness- en fitnesscentrum van Europa kan bezoeken. Een buitengewoon wellnesspark, waar je gegarandeerd zal ontdekken waarom wellness in Livigno zo populair is. Vergeet zeker ook niet een dagje te winkelen in Livigno, met meer dan 250 winkels, allemaal tax-free dankzij de belastingvrije zone.

Skipass Free
skipassfree-livignoHet skiseizoen in Livigno begint extra aantrekkelijk met de populaire actie ‘Skipass Free’. Van 1 tot 20 december 2013 en van 5 april tot 1 mei 2014 zullen de pistes, afhankelijk van de sneeuwcondities, gratis toegankelijk zijn voor wintersporters die minimaal 4 overnachtingen in een hotel of 7 nachten in een vakantiewoning geboekt hebben! Daarom is het begin en het eind van het seizoen dé ideale gelegenheid om te genieten van een skivakantie in ‘klein Tibet’.

la-sgambeda-livigno

La Sgambeda, the first cross-country Fis Marathon Cup
Met het skiseizoen begint ook de evenementenkalender. Het grootste sportevenement vindt van 11 tot 15 december plaats (La Sgambeda), een marathon met meer dan 1.000 langlaufers op een 42 kilometer lange langlauftocht. Naast de traditionele race op zondag de 15e kunnen liefhebbers van het klassiek langlaufen op vrijdag aan de marathon deelnemen en kinderen op zaterdag. De ‘sporters van morgen’ krijgen op 14 december de gelegenheid om in vijf categorieën deel te nemen aan de marathon.

La Sgambeda is een uitzonderlijke ski marathon met veel ambiance, waarbij je op een mooi hooggelegen plateau omringd bent door machtige bergtoppen.

arkeEen wintersportvakantie naar Livigno is onder andere te boeken bij Arke, inclusief 6-daagse skipas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>