Een tweede huis in Oostenrijk

Tweede huis in Oostenrijk

Een schitterend buitengebied met een goede connectie naar de Stad Salzburg, die bekend staat om zijn cultuur en historie. Vanuit hier kan je alle kanten op. In het noorden en oosten vindt je meer heuvels, terwijl je in de rest van het Salzburgerland uitstekend kan skiën. Dit is nog maar een van de vele voordelen waarom het zo aantrekkelijk is om in een tweede huis in Oostenrijk te investeren.

tweede huis oostenrijk

Een tweede huis Oostenrijk.

Oostenrijk biedt veel mogelijkheden

Door zijn centrale ligging in Europa wordt Oostenrijk steeds aantrekkelijker. De mogelijkheden om je tweede huis te verhuren bieden niet alleen perspectief voor de Nederlanders en Belgen, maar ook voor andere landen in Europa die op korte afstand van Oostenrijk liggen.

Oostenrijk is perfect om je wintersportvakantie door te brengen, maar ook een zomervakantie is zeer aantrekkelijk. Makelaars en aanbieders van huizen in Oostenrijk zien een continue groei in alle seizoenen wat betreft de toename van toerisme. Van oorsprong is Oostenrijk een echt wintersportland, maar het biedt ook nog voldoende andere mogelijkheden om je vakantie hier te spenderen.

Voor fiets- en wandelliefhebbers heeft Oostenrijk gebieden te bieden waar je in het voorjaar en de zomer perfect terecht kan om prachtige fiets- of wandeltochten te maken. Voor de echte wintersportliefhebber is Oostenrijk het land bij uitstek, waarbij je in veel gebieden op de lange latten kunt staan. Zo kan je kilometers lang ongestoord tochten op de langlaufski’s maken in een van de vele mooie langlaufgebieden die Oostenrijk rijk is.

Op vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk heeft als Europees land veel mogelijkheden te bieden voor de toerist. Het land staat open voor toeristen en wil graag dat ze elk jaar weer komen. Nederlands komen dan ook graag naar Oostenrijk en keren vaak terug om hun vakantie daar weer te vieren.

Gunstige ligging in Europa

Oostenrijk heeft een gunstige centrale ligging in Europa, waardoor het interessant is voor een tweede woning. Niet alleen voor de Nederlanders en Belgen is het een prima optie, maar ook toeristen uit de Oost-bloklanden en met name de Russen krijgen steeds meer interesse voor dit prachtige wintersportland. Zij zijn dan ook geïnteresseerd om een huis te huren in alle seizoenen.

Met name de skigebieden zijn erg populair, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Dit zijn vaak ook de duurdere gebieden, maar de buitengebieden bieden volop kansen op een prima huis. Een mooi rendement is daarbij zeker te behalen.

Zell am see

Zell am see

Zo betaal je in de regio Zell am see voor de grond een bedrag tussen 3500 en 5000 euro per vierkante meter. Een chalet in deze landstreek kost vanaf een huis met 100 vierkante meter 350.000 euro. Dat biedt dus voldoende mogelijkheden!

Oostenrijk heeft stabiele huizenmarkt

Vergelijken met de Nederlandse huizenmarkt is de Oostenrijkse huizenmarkt redelijk stabiel te noemen. Een evenwichtige markt waar een daling niet aan de orde is. Sterker nog, de prijzen zijn zelfs gestegen. Met de crisistijd in Europa ben je op zoek naar stabiliteit en zekerheid en dat vindt je in Oostenrijk.

In Oostenrijk is de belastingdruk nihil vanwege het gebruik van een progressief belastingstelsel. De koper van een tweede huis moet hier, net als in Nederland, aan de fiscale regels voldoen. De huuropbrengst die je met je tweede huis verdiend wordt belast. Gemaakte kosten zoals onderhoud voor elektra, reiskosten voor inspectie, financiering en rente worden afgetrokken van de bruto huurinkomsten.

Investering levert gewenst rendement op

Het rendement wat behaalt kan worden uit een tweede huis in Oostenrijk is afhankelijk van de regio waarin het huis staat of wordt gebouwd. Het Salzburgerland is het meest geschikt voor het kopen van een tweede huis. In deze regio zitten ook de meeste Nederlanders. De overheid van Oostenrijk wil de komende jaren grote investeringen doen om nog meer toerisme te trekken. Het toerisme moet naar 40 miljoen per jaar gaan.

Het investeren in een tweede huis in het Salzburgerland is dan ook zeer aantrekkelijk. Wanneer er vier bedden verhuurd worden zal het rendement tussen de vijf en negen procent kunnen bedragen. Omgerekend levert dat ongeveer 10.000 euro op. Mede door de stabiele markt in Oostenrijk is dit een investering die veel zekerheid geeft voor een goede toekomst.

  1. G de Bruyn zegt:

    Een leuk bijkomstig rendement kan zijn dat u het vakantiehuis aanbiedt op een ruilplatform. Zo haalt u nog meer rendement uit uw tweede woning.

    Huizenruil is voor vele mensen al bekend, echter tweedewoningruil richt zich enkel op mensen met een tweede huis. Dat biedt voordelen, zo kunt u de periode wanneer men ruilt vrij afspreken en de mensen waarmee u ruilt, weten wat uw bezit waard is. Zo bent u geen kosten kwijt aan een vakantie ergens anders. Deze website is een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>