Op 12 en 13 april is de Pitztaler gletsjer het decor van het hoogst gelegen wijnfeest van Oostenrijk. In het nieuwe ‘Café 3.440’, het hoogst gelegen café van Oostenrijk, worden wijnproeverijen georganiseerd. In het dal serveert sterrenkok Martin Sieberer een 12-gangendiner, terwijl op het eeuwige ijs een champagne proeverij plaatsvindt. De gastronomische festiviteiten worden afgewisseld door sportieve activiteiten zoals een skitoer naar de Wildspitze (3.774 m) en een ski-test.
Het tweede weekend van april verandert de Pitztaler gletsjer in een eldorado voor wintersporters en wijnliefhebbers. Zeer uitdagend is de begeleide skitoer naar de Wildspitze, de hoogste berg van Tirol (3.774 m). Wie minder sportief is aangelegd, kan afdalingen maken op de Pitztaler gletsjer en de nieuwste ski- en snowboardmaterialen testen.
Hoogst gelegen café van Oostenrijk
In het onlangs geopende ‘Café 3.440’, het hoogst gelegen café van Oostenrijk, vinden op vrijdag wijnproeverijen plaats met wijnen van producenten uit Wenen, Neder-Oostenrijk, Stiermarken en Burgenland. Nieuw is de aanwezigheid van de Tiroler wijnproducent Zoller-Saumwald. Hoewel Tirol niet bekend staat als wijnregio, is de kwaliteit van deze wijnen verrassend goed. In ‘Café 3.440’ worden eveneens de ‘Firnwijnen rood & wit 2013’ gepresenteerd. Wie overdag met een gids gaat skiën op de Pitztaler gletsjer, wordt beloond met een champagneproeverij in een gletsjerspleet.
Sterrenkok in het Pitztal
Op vrijdagavond vindt de ‘Wein- & Gourmetnacht’ plaats, waarbij de Tiroler Michelin sterrenkok Martin Sieberer en vier lokale top-koks een 12-gangendiner serveren met Pitztaler specialiteiten. Sportievelingen wandelen op zaterdag vanaf 16.00 uur de ‘wijn-mijl’ in Mandarfen, waarbij op vier locaties wijnproeverijen worden georganiseerd met lokale lekkernijen en muziek.
Firn, Wein & Genuss arrangement
Tourismusverband Pitztal heeft een speciaal arrangement samengesteld voor sportievelingen die dit culinaire evenement niet willen missen. Vanaf € 899,- per persoon verblijf je 7 nachten in een 4-sterrenhotel inclusief half pension, 6-daagse skipas, 3 dagen skigids, skitest, skitour naar de Wildspitze, champagneproeverij in een gletsjerspleet en toegang tot de overige activiteiten.
Dankzij de hoge ligging loopt het wintersportseizoen op de Pitztaler gletsjer door tot begin mei. Het ‘Firn, Wein & Genuss’ is slechts een van de vele voorjaarsevenementen in het Pitztal.
Meer info en arrangementen: www.pitztal.com en www.pitztaler-gletscher.at