Groepsaccommodaties steeds populairder

Groepsaccommodaties tijdens de wintersport

Wintersportvakanties met meerdere families of een vriendengroep zijn populairder dan ooit. Dit blijkt uit boekingscijfers van het online vakantieportal Casamundo.nl met betrekking tot de winterperiode 2015/2016. Nederlanders delen steeds vaker hun wintersportaccommodatie met familie en vrienden. Naast de gezelligheid van een groot reisgezelschap, is ook het gunstige financiële plaatje één van de voordelen van een groepsaccommodatie.

Meer dan 60% van alle boekingen in de winter op het online portal Casamundo.nl betreft groepen families of vrienden. Wintersportvakanties met enkel het gezin beslaan ongeveer een kwart van alle winterboekingen. Veelal gaat iedereen overdag zijn eigen gang en de avonden zijn dan des te gezelliger om samen door te brengen. Het sociale aspect met leeftijdsgenoten speelt een belangrijke rol: kinderen gaan lessen in een ski-klasje, tieners zoeken samen spannende afdalingen op en volwassenen kunnen met een gerust hart genieten van de welverdiende skivakantie. Niet alleen meerdere families, maar ook grote vriendengroepen kiezen ervoor om samen de wintersportvakantie door te brengen waarbij de dag wordt afgesloten met gezellige après-ski.

Frankrijk vakantiehuis wintersport 2016

Een dagje minder op de piste

Casamundo.nl heeft ook de reisperiode en –lengte onderzocht. De populairste wintersportperiode blijft de voorjaarsvakantie. De kerstvakantie was dit jaar minder populair voor wintersport. Het warme weer en uitblijvende sneeuwval in de wintersportgebieden hebben hier mogelijk aan bijgedragen. De noordelijke provincies van ons land reizen, in vergelijking met het midden en zuiden, dit jaar vaker af naar wintersportgebieden.
Naast de vakantieperiode, heeft Casamundo.nl de vakantieduur onderzocht. Opvallend is dat de lengte van de vakantie licht is afgenomen in vergelijking met vorig jaar. Verbleven Nederlandse wintersporters vorig jaar nog een hele week in de sneeuw, dit jaar is de vakantieduur met één dag afgenomen tot zes dagen. Dit komt overeen met de trend om vaker korte vakanties te boeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>