Off-piste in Val Gardena

Familie und Pärchen beim Rodlen auf Raschötz

Familie und Pärchen beim Rodlen auf Raschötz

Een geweldige wintervakantie voor het hele gezin is meer dan alleen skiën of snowboarden. Val Gardena (Italië) biedt haar gasten een scala aan andere winteractiviteiten. Zo heeft het resort ‘must do’s’ voor langlaufers, een prachtig natuurgebied voor winter- en sneeuwschoenwandelaars en verschillende rodelroutes om uit te kiezen. Ook ijsklimmen behoort tot de mogelijkheden.

Langlaufers Italië

In Val Gardena (Gröden), in het hart van de Italiaanse Dolomieten, vinden langlaufers 115 kilometer aan loipes. Het crosscountry center Monte Pana in St. Christina is een echte insiders tip door de unieke hoogte waarop de 35 kilometer aan tracks zijn gelegen. Langlaufers kunnen hier zowel de klassieke als skate techniek beoefenen. In de andere dorpen van Val Gardena zijn ook volop crosscountry mogelijkheden. Vanuit Selva/Wolkenstein start een 12 kilometer lang langlauftraject. Wie voor meer uitdaging gaat, met beklimmingen en snelle afdalingen, vindt op de Alpe di Siusi/Seiseralm eindeloze mogelijkheden.

Langlaufzentrum auf Monte Pana/Centro sci da fondo Monte Pana

Langlaufzentrum auf Monte Pana/Centro sci da fondo Monte Pana

Sneeuwschoenwandeling Val Gardena

Wie een winterwandeling of sneeuwschoenwandeling wil maken, vindt in Langental de ideale bestemming. Ongerepte natuur met steile kliffen, gevormd door gletsjers, biedt liefhebbers een schilderachtig high-alpine landschap. Een mooie trail is de Via Crucis, ook wel de meditatieroute genoemd. De trail bevat veertien staties van de kruisweg, deze zijn gemaakt door lokale kunstenaars. De verschillende stations van de Passie zijn uitgehouwen in boomstammen en hout.

Langste afdaling van de Dolomieten

Op zoek naar meer adrenaline? Val Gardena heeft verschillende rodelbanen om uit te kiezen. Voor de langste afdaling van de Dolomieten nemen gasten de ultramoderne Rasciesa-lift van Ortisei tot Rasciesa Alm (2.200 m), hier begint de 6 kilometer lange rodelbaan. Sleeën kunnen ter plaatse worden gehuurd tegen een kleine vergoeding.

IJsklimmen in Val Gardena

Waterval ijsklimmen

Altijd al eens willen ijsklimmen? Op de vier bevroren watervallen kan de ijzige sport, onder begeleiding van gidsen van de Alpine school ‘Catores’, worden beoefend. De cursus wordt aangeboden voor EUR 125,00 per persoon. Gasten vinden meer informatie op: www.catores.com

Voor meer informatie: www.valgardena.it/nl/.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>