3x wintersportseizoen Zuid-Tirol

Südtirol italie 2016

Begin december barst het wintersportseizoen los in de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. Het seizoen staat bol van grote events zoals de kerstmarkt in Brunico/Bruneck en de Audi FIS World Cup 2016 in Alta Badia.Europacup Slalom Obereggen – 16 december 2015
In het dorp Obereggen wordt het wintersportseizoen op 16 december afgetrapt met een belangrijke wedstrijd: de Europacup Slalom Obereggen. De beste skiërs begeven zich op de Oberholzpiste voor een slalomrace van topniveau met het Latemarmassief als decor.
Europacup Slalom Obereggen
Vanaf 21 december is er bij de skischool van Obereggen elke maandagavond een show vol tricks, vuurwerk en een openluchtdisco. Deze show is het hele wintersportseizoen te bezoeken.

Audi FIS World Cup 2016 – 20 en 21 December 2015
Alta Badia, het dal aan de voet van de Dolomieten, viert dit jaar een belangrijk jubileum. Op de Gran Risa-piste in La Villa wordt namelijk al dertig jaar het wereldkampioenschap reuzenslalom georganiseerd; dit jaar op zondag 20 december.
Audi FIS World Cup
Diezelfde dag vindt ’s avonds de Giants Ski Challenge plaats, met voormalig ski-kampioenen zoals Marc Girardelli, Gustav Thöni, Michael von Grünigen en paralympiër Alex Zanardi. Daarnaast is er dit jaar op maandag 21 december voor het eerst een parallel reuzenslalom in de avond.

Skiën bij kaarslicht in Alta Badia – februari 2016
Skiën bij kaarslicht geeft skiërs de kans optimaal te genieten van de rust en op te gaan in de natuur. In februari 2016 kan het op de piste van Gardenazza in het centrum van La Villa in Alta Badia. De piste wordt geheel verlicht door de maan en rijen traditionele fakkels. ’s Avonds blijven de skiliften en berghutten in de omgeving open. De skileraren zijn beschikbaar voor tips over skiën, snowboarden en telemarken, waarbij alleen de voorkant van de skischoen aan de ski bevestigd is.

.

.

Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op www.suedtirol.info.
Of reis ook af naar Zuid-Tirol voor een onvergetelijke wintersport vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>