Nieuwe lift ‘Piz Val Gronda E5’

nieuwe-lift-ischgl

28 Jaar moest Ischgl wachten op nieuwe uitbreidingen in het skigebied. Op 22 december van dit jaar wordt de ‘Piz Val Gronda E5’ gondellift in gebruik genomen. Met deze nieuwe gondel breidt Ischgl haar skigebied uit en wordt een nieuw freeride gebied ontsloten. De wintersportbestemming investeerde 18,5 miljoen euro in dit nieuwe project. Voor winterseizoen 2014/2015 is Ischgl al deze zomer gestart met de vernieuwing van de Pardatschgratbahn.

Fervente skiërs die menen het skigebied van Ischgl tot in iedere hoek te kennen, worden deze winter aangenaam verrast. Dankzij de nieuwe kabelbaan Piz Val Gronda ontdekken zij een uitdagend freeride terrein. Sinds 1989 moest Ischgl wachten op nieuwe uitbreidingen in het skigebied. Na 28 jaar van planning en regelmatig overleg met de deelstaat Tirol en de autoriteiten voor natuurbescherming, werd uiteindelijk goedkeuring gegeven om een nieuwe lift te bouwen. Met de Piz Val Gronda E5 heeft Ischgl nu 44 lift-faciliteiten die aansluiten op het prachtige skigebied van de Silvretta Arena. Met de nieuwe investering van 18,5 miljoen euro, ligt maar liefst 90% van het skigebied boven de 2.000 meter waardoor sneeuwzekerheid is gegarandeerd.

Freeride hotspot
De nieuwe kabelbaan Piz Val Gronda E5 vervoert 1.300 gasten per uur naar ca. 2.812 meter hoogte. Vanaf de Piz Val Gronda hebben zij een ongekend uitzicht op de Fluchthorn, Wildspitze en Hohen Riffler. Hier ligt een 3 kilometer lange, rode piste die afdaalt tot in het Vesiltal. Bijzonder is het nieuw ontwikkelde gebied voor freeriders met een oppervlakte van 100 hectare dat zich tot het Fimbatal uitstrekt. Hier ligt ongerepte sneeuw die meteen vanaf het bergstation kan worden afgedaald. De brede piste is voorzien van natuurlijke elementen waardoor er richting de Gampenalp al direct ruim 900 meter ‘poedergenot’ te ervaren is.

Ischgl blijft investeren
In 2014 worden de investeringen voortgezet. Zo werd afgelopen zomer gestart met de nieuwe Pardatschgratbahn. De in gebruik name van de nieuwe lift staat gepland voor winterseizoen 2014/2015. De kabelbaan vervangt de huidige vierpersoons gondels door 28-persoons gondels die in een recordtijd 1.251 hoogte meters overbrugt en wintersport fans naar 2.624 meter hoogte vervoerd. Daarnaast wordt het gedeelte van de kabelbaan van het middenstation tot de Pardatschgrat in takt gehouden als een panoramalift. Hierdoor worden de wachttijden bij de lift voor de populaire afdaling naar het middenstation en tot in Velill verminderd. De locatie van het bergstation van de nieuwe kabelbaan maakt het mogelijk dat ook minder valide mensen het bergrestaurant Pardorama kunnen bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>