De nieuwe Smuggler’s Runs in Ischgl

Schmugglerrunde tussen Ischgl en Samnaun

In de sporen van smokkelaars

Smuggler’s Runs in Ischgl

Net zoals veel grensgebieden, was het Paznauntal vroeger populair voor het smokkelen van handelswaar. Met de nieuwe skitrajecten worden de smokkelaarsroutes in ere hersteld. De ‘Smuggler’s Run Gold’ is de langste en meest uitdagende parcours van de wereld en brengt sportievelingen van de Oostenrijkse kant van de grens rechtstreeks naar het Zwitserse belastingvrije dorp Samnaun. Tijdens deze skitour van vier uur, met een totale lengte van 59 km inclusief liften, passeer je de mooiste uitzichtpunten Palinkopf (2.864 m), Piz Val Gronda (2.812 m) en Muller (2.509 m). De zilveren smokkelaarsroute leid je over de zwarte en rode pistes van de Silvretta Arena. De bronzen Smuggler’s run is de kortste route van de drie en ideaal voor skiërs en snowboarders die liever een makkelijke afdaling maken.

Wintersporters Ischgl

Wintersporters herleven de smokkelgeschiedenis in Ischgl.

iSki Ischgl App

Het is nu ook mogelijk om de smokkelroutes te tracken met de ‘iSki Ischgl app’. De applicatie ‘iSki’ traceert de skiroute via gps op de smartphone zonder het gebruik van internet, wat hoge roamingkosten bespaard. Wanneer wintersporters de checkpoints van de runs (goud, zilver of brons) in de juiste volgorde skiën, maken zij kans op mooie prijzen. Dagelijks wordt er een Buff-hoofdband verloot, wekelijks een speciale smokkelaarsrugzak en per seizoen maken de deelnemers kans op een volledig verzorgde reis naar Ischgl inclusief concertkaarten voor het Top of the Mountain Closing Concert.

Dit winterseizoen introduceert Ischgl drie nieuwe skiroutes: de Smuggler’s Runs

Dit winterseizoen introduceert Ischgl drie nieuwe skiroutes: de Smuggler’s Runs.

Smuggler’s Run Goud: 35.7 km run
Liften: 23,3 km
Totale afstand: 59 km inclusief liften
Hoogteverschil: 6.463 m

Smuggler’s Run Zilver: 24.7 km run
Totale afstand: 41.1 km inclusief liften
Hoogteverschil: 4.745 m

Smuggler’s Run Brons: 19.8 km run
Totale afstand: 40.2 km inclusief liften
Hoogteverschil: 3.191 m

Meer informatie op www.ischgl.com en www.smugglerrunde.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>