Veelzijdig winteravontuur

Val Gardena

Wie op zoek is naar een veelzijdige wintervakantie, is in Val Gardena in de Italiaanse Dolomieten aan het goede adres. Naast de uitstekende ski-mogelijkheden voor jong en oud in elke moeilijkheidsgraad, wordt dit jaar meer nadruk gelegd op andere winterse activiteiten. Langlaufers halen hun hart op. Door de goede verbindingen heeft Val Gardena in totaal maar liefst 115 kilometer loipes. Vanaf deze winter is zelfs ‘moon light’ langlaufen mogelijk. Wie van actie houdt, maakt een afdaling op de langste rodelbaan van de Dolomieten of gaat een dag ijsklimmen op een van de vier bevroren watervallen. Het prachtige berglandschap leent zich ook uitstekend voor sneeuwschoenwandelingen.

Langlaufen bij volle maan
De vallei van Val Gardena is een eldorado voor cross country skiërs. Het hoogtepunt deze winter is de nachtelijke langlauftocht bij maanlicht. In de maanden januari en februari organiseert langlaufcentrum Monte Pana in St. Christina bij volle maan ‘moon light’ langlaufen. De in totaal 35 km aan loipen, zijn 8 meter breed en door de goede markering van de routes, kan elke gast de route op zijn of haar niveau afleggen. Tijdens de volle maan avonden is het langlauftraject gratis toegankelijk.

Val Gardena in Italie

In de andere dorpen van Val Gardena zijn ook volop cross country mogelijkheden. Vanuit Selva/Wolkenstein start een 12 kilometer lang langlauftraject. Wie voor meer uitdaging gaat, met beklimmingen en snelle afdalingen, vindt op de Alpe di Siusi/Seiseralm eindeloze mogelijkheden.

Rodelen
Val Gardena heeft de langste rodelbaan van de Dolomieten. De ultramoderne lift Rasciesa brengt de gasten in 8 minuten naar boven naar het startpunt van de 6 kilometer lange baan op 2.200 meter hoogte bij Rasciesa Alm. Sleeën kunnen ter plaatse worden gehuurd tegen een kleine vergoeding. Op de Seiseralm vinden gasten ook prachtige rodelbanen.

Waterval ijsklimmen
Tijdens de wintermaanden zijn ook de omstandigheden voor ijsklimmers optimaal. Op de vier bevroren watervallen kan de ijzige sport, onder begeleiding van gidsen van de Alpine school ‘Catores’, worden beoefend. IJsklimmen kan al voor € 50,00 per persoon per uur. Gasten vinden meer informatie op: www.catores.com.

Voor winter- en sneeuwschoenwandelaars is Vallunga, dichtbij Selva, de ideale bestemming met de ongerepte natuur met steile kliffen, gevormd door gletsjers. Een mooie trail is de Via Crucis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>