Kledingtips voor voorjaarsskiën

In maart gaat het skiseizoen voor de echte genieters van start. In de ochtend afdalen van strak geprepareerde pistes en in de middag genieten in de zon op het terras met uitzicht op een indrukwekkend bergpanorama.

Skiën in maart of april betekent voorjaarsskiën. Doorgaans is het mooi, zonnig weer en zul je het moeten doen met de sneeuw die in de voorgaande weken gevallen is. ’s Middags kan het echt al warm zijn. Maar, geen garanties: het kan ook gewoon vriezen en sneeuwen. Allemaal prima, zolang je de juiste kleding maar bij je hebt. Let daarom even op onderstaande tips.

Skikleding: zorg voor een dunne jas en geschikt thermo ondergoed

Thermokleding is niet alleen iets voor de koudste dagen, ook in het voorjaar kan het je lichaam goed droog en vrij van zweet houden. Kies hiervoor geen dikke warme baselayer, maar een lichtgewicht thermoshirt en broek.

Een enkele buitenlaag is in de lente voor de meeste mensen genoeg. Bij zacht, zonnig weer kun je ervoor kiezen om een soft shell als buitenste laag te dragen. Of kies voor een hard shell buitenlaag of donzen midlayer. Is het iets kouder, dan kun je hieronder nog een fleecetrui aantrekken.

Vergeet je zonnebrandcrème en zonnebril niet

Op de piste doe je er goed aan je skibril (goggle) op te houden, maar op het terras heb je waarschijnlijk een zonnebril nodig. Allebei inpakken dus, want de zon kan behoorlijk fel zijn in maart en april. De zon weerkaatst op de sneeuw en wordt zo extra versterkt.

Neem daarom speciale zonnebrandcrème mee voor de wintersport, die beschermt niet alleen tegen zon, maar ook tegen kou en bevriest niet op je huid. Kies voor een UV-protectie van minimaal factor 15 in de sneeuw. En vergeet niet iets vets om je lippen mee te beschermen, bijvoorbeeld lippenbalsem met UV-protectie.

Snowboots, wandelschoenen of sneakers?

Snowboots zijn ervoor gemaakt om in de sneeuw te lopen. Wandelschoenen zijn gemaakt voor diverse omstandigheden. Beide schoensoorten hebben een grof profiel. En beide zijn waterbestendig en ademend. Snowboots zijn warmer en bieden extra ondersteuning aan de enkels. Wandelschoenen hebben doorgaans een groter ademend vermogen, zijn minder warm en niet volledig waterdicht. Wandelschoenen dragen daarentegen vaak lichter en comfortabeler dan sneeuwschoenen.

Sneakers zijn een van de meest gedragen en gewaardeerde schoenen ooit. En voor de late winter zijn hoge sneakers dames erg prettig. Lekker warm en comfortabel. Neem ze mee wanneer de sneeuw gesmolten is, voor wandelingen naar de supermarkt of het restaurant.

Tijdens het voorjaarsskiën ontdek je de bergwinter van haar zonnige kant. Speciale ‘zonneski-weken’ en lenteachtige temperaturen zorgen voor heerlijke wintersportomstandigheden. Het voorjaarsskiseizoen begint wanneer de zon boven de 2.000 meter nog steeds aangenaam warm is en de winterjas thuis gelaten mag worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>