Skiën in de Canadian Rockies

Het is een waanzinnige ervaring om te skiën in de Rocky Mountains! De skigebieden in Canada zijn vrij groot, ongelooflijk divers en bieden magnifieke vergezichten. De Canadian Rockies zijn een onbetwistbaar paradijs voor natuurliefhebbers.

Canadian Rockies

De Canadese Rocky Mountains vormen een enorme bergketen tussen Vancouver (aan de westkust) en Edmonton en Calgary (landinwaarts in Alberta). Calgary wordt ook wel de toegangspoort tot de Rockies genoemd (voor Banff en Yoho), Edmonton de beste gateway naar Jasper. Maar alle drie de steden hebben een directe verbinding met Amsterdam en zijn gunstig gelegen ten opzichte van de mooiste nationale parken.

De Canadian Rockies zijn onderdeel van de Rocky Mountains, een hooggebergte in Canada en de VS. Het is een van de mooiste plekken van Noord-Amerika en trekt jaarlijks duizenden natuurliefhebbers van over de hele wereld. Je hebt er schitterende nationale parken, indrukwekkende bergketens en felblauwe meren.

Skiën in Canada

Aan sneeuw geen gebrek in Canada. De skigebieden zijn ontzettend sneeuwzeker en daardoor kun je in de meeste gebieden skiën vanaf begin november tot eind mei. De droge Canadese lucht zorgt ervoor dat de sneeuw aanvoelt als poedersneeuw. En dan ook nog zo’n uitzicht wanneer je de berg afraast. Waar moet je zijn?

Het beste skigebied in de Canadian Rockies is voor velen Lake Louise in Banff. Banff is een van de bekendste en mooiste nationale parken van Canada, gelegen nabij Calgary. Het grootste skigebied is Fernie (met 142 kilometer piste). Sunshine Village is het hoogste skigebied in de Canadian Rockies (tot 2.730 meter). Castle Mountain heeft de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Last but not least: Marmot Basin in Jasper. Jasper is qua schoonheid minstens zo mooi als Banff. Lees hier meer over de 5 beste skigebieden in Canada.

maligne lake jasper

Visum Canada

Vanaf 2016 is het voor reizigers naar Canada noodzakelijk om een Electronic Travel Authorization (eTA) te hebben als je per vliegtuig aankomt in Canada. Je hebt dan geen visum nodig, maar moet een eTA aanvragen. Dat is een elektronische reistoestemming die je voor vertrek moet regelen, een eenvoudig alternatief voor het visum dat je voorheen nodig had.

Een eTA voor Canada is vijf jaar geldig (een ESTA voor Amerika twee jaar). Dat betekent dat je binnen die termijn weer naar de Noord-Amerika mag reizen zonder dat je een nieuwe reistoestemming hoeft aan te vragen. Handig dus als je Canada zowel in de zomer als de winter eens wilt bezoeken!

Handige links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>