Vermaak buiten het wintersportseizoen

Ook in andere seizoenen zijn er meer dan genoeg alternatieven voor een sportieve middag die minstens net zo leuk is als wintersport. Zo blijf je helemaal in shape gedurende het hele jaar en vermaak je je ook nog eens uitstekend!

1. 2Wheelboarden

Ook Australiërs willen graag snowboarden, maar besneeuwde bergen zijn voor hen een flinke reis verderop. Daarom is in Australië het 2Wheelboarden ontstaan: een snowboard, maar dan op opblaaswielen. Down Under is het een groot succes! De bewegingen en het gevoel zijn vergelijkbaar met een snowboard, dus met een 2Wheelboard kun je ook daadwerkelijk aan je techniek werken. Dus hup, sport armband om en trainen maar!

2Wheelboarden

Dit is een 2Wheelboard

 

2. Grasskiën

Skiën alleen op sneeuw? Welnee! Het kan ook prima op het gras. Het vergt wel een paar aanpassingen aan de ski’s en vanwege de hardere ondergrond draag je ook wat meer bescherming. Oorspronkelijk is grasskiën bedoeld om topsporters ook in de zomer getraind te houden. Dus waarom zou jij niet hetzelfde doen? Aangezien het Nederlandse landschap zo plat is als een dubbeltje, zal je hiervoor wel de grens over moeten.

 

3. Suppen

Het gevoel van op een snowboard staan wordt door veel wintersporters gemist in de zomer. Maar hè, een surfbord is toch gewoon de zomerse versie van een snowboard? Een middagje golfsurfen in de Noordzee is voor veel mensen echter een flinke reis, maar dit kan ook anders. Wel eens gehoord van suppen? Staand of zittend op een surfboard vaar je over de plas bij jou in de buurt, of door de grachten van je lievelingsstad. Zo zie je die ook nog eens van een andere kant! Neem een klein tasje mee met belangrijke spullen en telefoon accessoires zoals je boxjes en selfiestick. Gegarandeerd een heerlijke dag!

 

Longboarden

 

4. Longboarden

Waarschijnlijk is longboarden de meest bekende van dit rijtje. In de stad zie je de longboarders vaak soepel tussen alle auto’s en fietsen door manoeuvreren. Naast dat longboarden een leuke hobby is, is het natuurlijk ook een ideaal transportmiddel. Je kunt er mee naar je werk of studie, maar het is uiteraard ook geschikt voor een middagje cruisen. Een leuke bijkomstigheid is dat je een longboard helemaal zelf kunt customizen. Net zoals je zelf een iPhone X hoesje kunt maken, kun je een longboard helemaal stylen met je eigen kleur, print en vorm. Stijlvoller op pad kan bijna niet!

 

5. Mountainboarden

De wind door je haren en het gevoel van vrijheid: dat is de omschrijving van skiën of snowboarden door veel wintersporters. Met mountainboarden bereik je hetzelfde gevoel. Een mountainboard lijkt op een skateboard, maar dan met luchtbanden. Het is een tikkeltje extreem, maar hè: je leeft maar één keer. Je hoeft voor deze sport niet ver weg, want je beoefent dit gewoon in eigen land. Dus doe je oordopjes in, ervaar de vrijheid en voel de wind in je haren!

 

Zoals je hierboven leest is het dus helemaal niet nodig om buiten de winter om af te tellen tot je weer naar de sneeuw toe kunt. Er zijn genoeg alternatieven om tijdens elk seizoen een wintersportgevoel te ervaren. Welke optie je ook kiest, vergeet niet dat de meeste ondergronden niet zo zacht zijn als sneeuw dus draag altijd goede bescherming!

Welke wintersportalternatieven ken jij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>