Skiën in de zonovergoten Stubai Vallei

Stubai

Stubai Vallei

De laagjes warme kleding kunnen verruild worden voor laagjes zonnebrand. De winter gaat nu langzaam over in de lente. Beneden in de vallei kunnen hikers en fietsers al genieten van de eerste sneeuwvrije routes, terwijl wintersportfanaten in de bergen nog volop genieten van de sneeuwbedekte pistes. De verschillende pistes zoals die van de Powder Department en de Snowpark Stubai Zoo zijn geliefd onder skiërs, snowboarders, freeriders en freestylers.

Hoogstgelegen restaurant in de Alpen

Het hoogstgelegen restaurant in de Alpen vind je in Stubai. Bij Restaurant Schaufelspitz worden eersteklas maaltijden geserveerd en gemaakt met verse streekproducten. De locatie van het restaurant is prima bereikbaar door de nieuwe 3S Eisgratbahn die gasten comfortabel, veilig en snel naar de top brengt.

Skiën in Stubai Vallei

Skiën in de zonovergoten Stubai Vallei.

Schlick 2000 Ski Centre

Zonskiërs zijn in goede handen in het Schlick 2000 Ski Centre in Fulpmes. Gedurende de lente worden de pistes met natuurlijke sneeuw overspoeld met zon. Door de gletsjer zijn de pistes midden april nog steeds bereikbaar, maar dit kan ook worden gecombineerd met de prachtige wandelroutes. Op 5 maart is de kick-off van zeven weken lang continue après-ski feesten met iedere zondag live muziek in een andere ski hut.

De grootste zonnewijzer van de Alpen, rodelen en paragliden

Voor wie nieuwsgierig is naar het aantal zonuren in de lente in Stubai, kan dat bekijken bij de grootste zonnewijzer van de Alpen, op de berg Elfer in Neustift. Deze reusachtige zonnewijzer biedt daarnaast een uniek uitzicht op het natuurlandschap van het Stubaital doordat het gelegen is op 1.800 meter boven zeeniveau. Op deze berg starten de langste natuurrodelbanen in Tirol welke uitkomen in Pinnistal en Neustift. Voor degenen onder ons die wat meer adrenaline willen, wagen zich aan een sprong in de lente zon om te paragliden. Het paragliden is vooral indrukwekkend om te zien tijdens de 26ste Stubai Cup van 10 tot 12 maart 2017, het evenement voor paragliders en deltavliegers van over de hele wereld.

Stubai Vallei in Oostenrijk

Rodelen in Stubai Vallei in Oostenrijk.

Skiën en hiken in Mieders

Er gaat een wereld open voor dagjesmensen die houden van wandelen en sneeuwschoenwandelen. De Serles liften in Mieders brengen gasten naar de perfect geprepareerde wandelroutes door de bossen en weiden op de Serles berg. Er kan zelfs nog wat sneeuw vallen op de ontdooiende sneeuwvelden in deze tijd van het jaar. Skiërs en hikers treffen elkaar in de après-ski hut en wisselen ervaringen uit terwijl ze genieten van culinaire lekkernijen en een paar uurtjes in de zon.

Meer informatie over Stubai? Check www.stubai.at.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>